Двійнята — два горщики, з'єднані зверху — ручкою-кільцем. Кожне з горщиків має окрему кришку. Використовують для двох різних страв, що їх жінки виносили в поле селянам, які там працювали. Оскільки кераміка димлена чорнолощена - то дуже довго зберігає тепло, тому і робили їх з спеціальної зернистої глини. Страви приготовлені в таких горщиках довго залишались гарячими і чоловіки вживали практично кипячені страви. В сучасному господарстві викорустовують двійнятне лише для приготування різних страв що є досить практичним, а й для зберігання солі та перцю, чи соусу та гірчиці, якими можна сервірувати святкові столи, оскільки обєми чаш двійнят по 350мл (приблизно - бо ручна робота кожного).
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Handmade |
Країна виробник | Україна |
Матеріал | Кераміка |
Колір | Чорний |
Матеріал кришки | Кераміка |
Основні | |
Внутрішнє покриття | без покриття |
Тип | Набір каструль |
Ручка | Кераміка |
Зовнішнє покриття | без покриття |
Об'єм каструлі | 42767 л |
Тип дна | Одношарове |
Висота каструлі без кришки | 10 см |
Висота каструлі з кришкою | 12 см |
Користувальницькі характеристики | |
Кришка | Кераміка |
- Ціна: 345 ₴